Chris Obdam

Chris Obdam | CEO | Betty Blocks

Chris Obdam is, samen met zijn broer Tim, oprichter en CEO van het no-code ontwikkelplatform Betty Blocks. Chris woont nu samen met zijn vriendin en 2 kinderen in Alkmaar.
Chris is een geboren programmeur met een passie voor mensen. Het begon allemaal in 2007 toen de broers zoals altijd op hun zolderkamer op zoek waren naar ondernemers uitdagingen. Tim, die geen kennis had van programmeren, zei: Hoe komt het dat technologie mij tegenhoudt om mijn doel te bereiken? Waarom kan ik zelf geen applicaties bouwen zonder moeilijke programmeertaal? Chris houdt van uitdagingen en daar werd Betty Blocks geboren. De broers zijn opgegroeid in een agrarische familie in Obdam, daar komt ook de naam Betty Blocks vandaan. Betty komt van Betsy; een veel voorkomende koeiennaam. En Blocks komt van het ‘bouwen met stenen’ in Betty Blocks. 
Ze zijn begonnen op de zolderkamer van hun ouders in Obdam, om later te verhuizen naar een kantoor in Obdam en na een aantal jaren groeiden ze met ruim 100 medewerkers en 180% omzetgroei per jaar het pand uit. In maart 2018 was het zo ver, verhuizen naar het gloednieuwe kantoor in Alkmaar. In datzelfde jaar werd een omzetgroei van 375% behaald! Zelfs voor het gloednieuwe kantoor worden ze nu met ruim 200 medewerkers alweer te groot. Daarnaast heeft Betty Blocks een filiaal in Londen en Atlanta. 
Chris zijn visie is om de menselijke kant van innovatie te versterken en de grenzen te verleggen door wat mogelijk is met technologie. Onder leiding van Chris brengt Betty Blocks de wereld zonder code.